Lämna feedback

Laddar

Öppettider idag
lördag 10-18
Öppettider idag
lördag 10-18

Vetenskapsfestivalen 2024

Vetenskapsfestivalen 2024

Återigen är det dags för Vetenskapsfestivalen 2024. Välkommen till Nordstan mellan den 17/4-21/4!

Över 200 programpunkter för alla!

Varje år sedan 1997 skapar Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg mötesplatser för kunskap, inspiration och nya perspektiv. Vetenskap presenteras på kreativa och oväntade sätt. I genomsnitt görs ca 70 000 besök på festivalen vilket gör Vetenskapsfestivalen Göteborg till ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang.

”Vågor” är årets tema
Vågor är ett fysikaliskt fenomen som innebär att något fortplantar sig i ett rum. Toppar och dalar, rytmiskt återkommande. Kanske är vattnets vågor det första du tänker på? Hur ser dina hjärnvågor ut då? Både ljus och ljud är vågfenomen men även sociala rörelser, revolutioner och digitala framsteg kan skapa stora vågor av förändring. Det sägs att historien går i vågor. Vaggas du i lugn inför den kommande vågen?

Temat fungerar som inspiration och riktning för de som medverkar. Ofta tolkar forskare temat på olika sätt utifrån sina respektive ämnesområden.

En av de största arenorna
Nordstan är en av det Publika programmets största arenor. Här finns korta föreläsningar, poddar och en stor workshoparena. Se hela programmet nedan, filtrera på Nordstan så får du allt som händer här. Välkommen!