Lämna feedback

Laddar

Öppettider idag
måndag 10-20
Öppettider idag
måndag 10-20

Välkommen till Världens matresa

Här i Nordstan kan du njuta av läckra frukostar, luncher och middagar från hela världen. Du kan välja på allt från kryddstarka indiska currys till italienska pizzor och tyska gourmetkorvar. Unna dig franska bakverk, svenska kanelbullar och nypressade juicer med exotiska frukter. Du kan sitta ner och äta en utsökt middag i lugn och ro eller haffa något i förbifarten på väg till jobbet eller tåget. Ge dig ut på en kulinarisk upptäcktsfärd! Kanske hittar du en ny favoritrestaurang?

De asiatiska köken visar upp en enorm variation. Bara i Indien finns det över 40 olika regionala kök. Känner du för en mustig curry eller chilistark wok? Föredrar du krispiga grönsaker eller lätta fiskrätter? I Nordstan finns asiatisk mat för alla smaker.

Den amerikanska matkulturen är en mix av alla de kök som immigranterna tog med sig till det nya landet. Maträtterna utvecklades och fick sin egen prägel. De spreds sen över världen, men nu som typisk amerikansk mat.

Det finns förstås många olika matkulturer i Europa. De håller sig inte nödvändigtvis inom nationsgränserna, utan kan sträcka sig över flera länder som i alpregionen och på Balkan. I Nordstan kan du njuta av specialiteter från främst Frankrike, Italien och Tyskland.

Skog, kust, brödiga slätter och fjäll – Sverige visar upp en stor variation av landskap och det påverkar givetvis de lokala specialiteterna. Här på västkusten är tillgången på färsk fisk och skaldjur stor men i Nordstan finns det mesta av det bästa från hela landet.

I Mellanöstern och länder kring östra Medelhavet är meze populärt, plockmat som består av många olika små rätter och röror. Tillsammans med bulgur, couscous eller ris och grytor som kan vara både vegetariska och med kött går det att variera meze i all oändlighet.

Idag hämtar så gott som alla caféer och restauranger inspiration, influenser och ingredienser från hela världen. På en meny är det inga konstigheter att maträtter från flera olika länder samsas om utrymmet, eller blandas i nya spännande kombinationer.