Lämna feedback

Laddar

Öppettider idag
måndag 10-20
Öppettider idag
måndag 10-20

Öppettider för Nordstans Muralmålning

Vardagar: 10:00-20:00
Helger: 10:00-18:00

Nordstans muralmålning invigd

Nordstans muralmålning invigd

Den 1 juni 2023 invigdes Nordstans nästan 2000 kvadratmeter stora muralmålning på P-husets tak.

Målningen är Nordstans 400-årsgåva till staden och ingår i ett europeiskt kulturprojekt där nio städer skapar kulturella arenor på tak med syftet att frigöra potentialen i dessa stora, outnyttjade centrala ytor. Nyfikna göteborgare och turister är välkomna upp på taket för att se målningen under Nordstans köpcentrums ordinarie öppettider.

Muralmålningen är startskottet på en aktivering av taket tillsammans med olika samarbetspartners. Är du intresserad av att göra något tillsammans med oss på taket maila då din idé till info@nordstan.se

Konstnären Larsen Bervoets

Larsen Bervoets (född 1979 i Antwerpen) är en multidisciplinär och experimentell konstnär. Hans konst fokuserar på samspelet mellan färg och rum, perspektiv, synvinkel och naturligt ljus och skugga. I Göteborg har han gjort en muralmålning med abstrakta färgfält i flera lager, som förhöjs av lokala konstnärers tillägg av figurer och mönster.

Konstnären Larsen Bervoets
Elever från Göteborgs Konstskola

Elever från Göteborgs Konstskola

Göteborgs Konstskola är en välkänd aktör i staden med en lång historia. Skolan har tvååriga grundutbildningar med inriktning måleri, skulptur och grafik samt en ettårig påbyggnadsutbildning inom konstnärlig idégestaltning. Elever från årskurs 2 har deltagit i konstprojektet där de hjälpt Bervoets att uppföra målningen men också tillfört egna mönster och figurer inom Bervoets abstrakta färgfält. På så sätt har det skapas ett lokalt verk.

European Creative Rooftop Network

Projektet Reuftop – European Creative Roofop Network är nio städer/organisationer som i fyra år (2021 – 2024) ska uppmärksamma och utveckla städernas bortglömda kulturarv och markresurs: taklandskapet. Uppgiften är att främja hållbar innovation och ekonomisk utveckling, samt tillhandahålla europeiska medborgare en ökad tillgång till kulturellt och medborgerligt deltagande och bidra till en högre livskvalitet i städerna.

Projektet ska skapa en gemensam ”känsla av europeisk plats”, genom att koppla samman gränsöverskridande kulturupplevelser och framtida visioner om hustak i en gemensam europeisk berättelse.

European Creative Rooftop Network
Folkstaden

Folkstaden

Partner och projektansvariga för ECRN i Göteborg är Folkstaden, som sedan 2014 har initierat och genomfört flertalet kulturprojekt och utställningar inom det överlappande fältet av arkitektur och konst, planering och kultur.

På foto till vänster: Magdalena Forshamn och Tomas Lundberg, Folkstaden