Lämna feedback

Laddar

Öppettider idag
torsdag 10-20
Öppettider idag
torsdag 10-20

Mobilitetshotellet i Nordstan

– under ett och samma tak finns den service som behövs för gröna och utsläppsfria transporter för både privatpersoner och företag i Göteborgs innerstad!

 

Nordstan har tillsammans med Göteborgs Stad och Business Region Göteborg utvecklat Sveriges första Mobilitetshotell, där sex olika aktörer samverkar för att öka andelen gröna och utsläppsfria transporter i Göteborgs innerstad. Här erbjuds bland annat leveranser med cykel, batteribyten för elmopeder och service av cyklar och eldrivna mikrofordon. Dessutom finns ett obemannat mikrolager för hantverkare där de enkelt kan handla för att sedan ta sig ut till citykunderna med cykel. Mobilitetshotellet i Nordstan bidrar till Göteborgs gröna omställning.

I butikslokalen på Spannmålsgatan erbjuder Bike Fixx och Urbancorner service och produkter kopplat till cykel och andra mikromobilitetsfordon. I parkeringshusets gatuplan finns GoCiklo som erbjuder batteribyten för elmopeder och en trappa upp har cykeltransportföretaget Pling och Ahlsells obemannade mikrolager för hantverkare sina lokaler. Det kommer även finnas ett antal transportcyklar som Göteborgs stad lånar ut till hantverks- och serviceföretag. Organisationerna har tillsammans en coworking yta med bl.a mötesrum, kök och omklädningsrum, vilket skapar möjligheter till samverkan.

Mobilitetshotellet har utvecklats inom EU-projektet MOVE21, där Göteborg är en av tre städer som utvecklar och testar nya lösningar  med målet att transformera Göteborgs stad till ett smart nollutsläppsområde för mobilitet och logistik.

Ahlsell

Ahlsell

Dygnet runt, alla dagar i veckan, året om – det är Ahlsells obemannade butik i Mobilitetshotellet. Här erbjuds ett noga utvalt sortiment anpassat för dig med verksamhet i centrala Göteborg. För att kunna handla i butiken behöver du: Ahlsell Scanning-appen, det blå Ahlsell-kundkortet för att kunna aktivera Ahlsell Scanning-appen samt ett särskilt tillstånd – maila alltidoppet.nordstan@ahlsell.se för att erhålla det.

Webbplats: www.ahlsell.se/butiker/goteborg-nordstan/
Telefon: 031-636 044
E-post: alltidoppet.nordstan@ahlsell.se

Bike Fixx

Bike Fixx

Erbjuder service och reparationer av i stort sett alla cykeltyper. Du bokar enklast tid via Bike Fixx hemsida. Du kan även köpa cykel via hemsidan och hämta ut den monterad och klar i Nordstan! Bike Fixx erbjuder sina tjänster både för företag och privatpersoner. Förutom verksamheten i Nordstan har Bike Fixx fyra andra verkstäder runtom i Göteborg.

Webbplats: www.bikefixx.se
Telefon: 031-13 59 55
E-post: nordstan@bikefixx.se

GoCiklo

GoCiklo

Med GoCiklos batteriabonnemang kan företag med lätta elfordon göra ett så kallat ”battery swap”. Det innebär att du byter fordonets batteri till ett fulladdat batteri i en batteristation på endast tio sekunder. Du hittar en sådan batteristation i Mobilitetshotellet i Nordstan. GoCiklo revolutionerar genom dessa batteristationer mikromobiliteten och finns idag i Göteborg och Stockholm.

Webbplats: www.gociklo.com

Göteborgs stad - cykelpool

Göteborgs stad - cykelpool

Göteborgs stad erbjuder företag som som utför hantverks- och servicetjänster i centrala Göteborg möjligheten att kostnadsfritt prova på mikromobilitet under en testperiod i form av lastcyklar/elcyklar. Ett smidigt, snabbt och kostnadseffektivt sätt att ta sig fram på i centrum och ett hållbart val för både hälsa och miljö! Erbjudandet är en prova-på-kampanj inom ramen för projektet Move21 och gäller t.o.m april 2025.

Läs mer om projektet: https://bit.ly/3QZcNDa

Pling

Pling

Bedriver logistik med lastcyklar, både distribution under dagen och snabba bud. Pling kör allt från paket och möbler till tårtor – upp till 2 kubikmeter och 200 kg. Pling driver även cykelverkstad för både företag och privatpersoner. Du kan antingen boka tid för service eller komma in direkt med din cykel, det finns kapacitet att leverera service åt 50 cyklar på en och samma dag. Konceptet är unikt för Mobilitetshotellet i Nordstan. Pling finns på plan 1,5 i parkeringshuset bredvid Ahlsells butik.

Webbplats: www.plingtransport.se
Telefon: 010-1578998
E-post: info@plingtransport.se

Urbancorner

Urbancorner

Har din elsparkcykel gått sönder eller är du på jakt efter ett elfordon? Urbancorner erbjuder lagning samt försäljning av elfordon, både till privata och företagskunder. DU bokar enkelt tid för service och ser deras utbud av fordon via deras hemsida. Urbancorner älskar innovation, äventyr och hållbarhet. Med eldrivna sparkcyklar minskas koldioxidutsläpp, vilket bidrar till en bättre miljö!

Webbplats: www.urbancorner.se
E-post: hello@urbancorner.se

Ahlsell

Ahlsell

Besök Ahlsells obemannade butik som har öppet dygnet runt, alla dagar i veckan, året om!

Bike Fixx

Bike Fixx

Erbjuder service och reparationer av i stort sett alla cykeltyper. Du bokar enklast tid via Bike Fixx hemsida!

GoCiklo

GoCiklo

Byt till ett fulladdat batteri på ditt elfordon hos GoCiklos batteristation på endast tio sekunder!

Cykelpool Göteborgs stad

Cykelpool Göteborgs stad

Företag som utför hantverks- och servicetjänster kan kostnadsfritt prova på stadens lastcyklar/elcyklar!

Pling

Pling

Kör allt från paket till tårtor. Pling driver även cykelverkstad för både företag och privatpersoner!

Urbancorner

Urbancorner

Lagning samt försäljning av elfordon, både till privata och företagskunder!

Om projektet MOVE21  

MOVE21 (Multimodal and interconnected clean mobility urban nodes fit for the 21st century) är ett innovationsprojekt som syftar till att transformera europeiska städer till smarta noder för smart, ren och effektiv mobilitet och logistik. Projektet finansieras genom EU:s forskningsprogram Horizon 2020. 

Om projektet MOVE21