Lämna feedback

Laddar

Öppettider idag
torsdag 10-20
Öppettider idag
torsdag 10-20

Event

Expoyta

Expofolder

Julsånger med Mölndals Kammarkör

Under december månad bjuder sångare ur prisbelönta Mölndals kammarkör på julglädje när de framför ny och traditionell julmusik i Nordstan. Mycket sångglädje utlovas med musik från traditionella carols till juliga visor från Disneys värld.
Mindre ensembles från Kammarkören kommer att dyka upp på olika platser runt om i Nordstan under dessa tider.

22 dec kl.17.00-18.30

Julmarknad i Nordstan

Välkommen till traditionsenlig julmarknad i Nordstan med massor av bra och härliga julklappstips 2-23 december kl.10-18.

 

 

Julmarknad med UF-unga företagare i Nordstan

Den 6-8 december kl.12.00-18.00 anordnar Ung Företagsamhet Göteborg ett säljtillfälle för UF-företag i Nordstan. Genom Ung Företagsamhet får elever på gymnasiet möjlighet att starta och driva egna företag.

Välkommen till årlig julmarknad med unga företagare som visar sina fantastiska produkter och tjänster. Passa på att handla julklappar i tid samtidigt som du får träffa framtidens superentreprenörer.

Läs mer om anmälan och kriterier här

 

Alla tiders jul med Johanna Hjort

Den 7 och 8 december kl. 17.00-17.45 samt 18:00-18:45 spelar Alla tiders jul med Johanna Hjort på sång!

”Alla Tiders” är bandet som är kända för sina fängslande framträdanden och gnistrande gästsolister som tar publiken med på en resa genom olika musikstilar och känslor. I år har de talangfulla Johanna Hjort med som framstående solist. Johanna Hjort är en erfaren och erkänd sångerska från Göteborg, känd för sina kraftfulla och känslosamma framträdanden. Hennes fascinerande röst tillför en extra dimension till ”Alla Tiders” redan spännande repertoar.

Alla Tiders består av: Micke Öijwall -Klaviatur/sång, Jonas Fagerson – Klaviatur/sång, Magnus Zetterkvist – Gitarr/sång, David Sveninszon – Trummor/sång & Krister Selander – Bas/sång

Eventet är gratis. Välkommen!

Jultrubadur sprider julstämning

Göteborgstrubaduren Douglas Georgsson spelar stämningsfulla jullåtar. Här finns det något för alla att gilla. Sväng förbi och njut av musiken!

9 dec | kl.15:00-15:30 samt 16:00-16:30

10 dec | kl.15:00-15:30 samt 16:00-16:30

Emrik & WeFunky Band

Emrik & WeFunky Band kommer till Drömmarnas Jul i Nordstan den 9 december för att bjuda på sin funky version av härlig och medryckande julstämning – med låtar från plattan Merry Funk Christmas (2022), och en och annan hit från Emrik & Co’s digra låtskatt, får bandet det att svänga mer än Bing Crosby körandes bil i Snöstorm. Kom och stuffa med oss en liten stund mitt i julstöket!

Hoppas verkligen att vi ses där! Start 16:00!

Merrily,

Emrik & Wefunky Band

Oliver Sääv känd från Idol 2017

Oliver Sääv är känd från Idol 2017 och har sedan dess varit aktiv i branschen. Den 9 dec kl. 13.00-14:00 kommer Oliver underhålla Nordstan genom att sprida julkänsla i centrumet. Detta får ni självklart inte missa!

Oliver Sääv från Jönköping har bl.a. varit med i Idol 2017. Efter det har det hänt mycket i hans karriär. Han har släppt egen musik och jobbar med sociala medier, event och allt han kan tycka är roligt.

Han har nyligen varit aktiv som programledare för Cityhjälpen i Jönköping och har nu siktet inställt på fler uppdrag inom både Tv, Radio och Scen.

Ansiktsmålning i Nordstan

Söndag 10/12 mellan kl. 12:00-14:00 är det gratis ansiktsmålning för alla barn!

Våra duktiga nissar tar emot er på jultorget och målar fina vintriga ansiktsmålningar – Välkomna!

 

Bamse och Lova sjunger och dansar

Söndagen den 10/12 kl. 14:00 kommer den populära sång- och dansföreställning för hela familjen med välkända barnsånger som alla känner igen till Nordstan!

Bamse och Lova bjuder på sing-a-longfest med klassiker som ”Huvud, axlar, knä och tå”, ”Krokodilen” och ”Imse vimse spindel” samt massor av andra välkända barnlåtar. Föreställningen passar hela familjen men är främst riktad mot barn mellan 2-5 år.

Efter föreställningen är det Meet and Greet, där ni får möjlighet att träffa Bamse och Lova.

Eventet är gratis!

Moving Big Band och Rebecka Bartolomé  uppträder i Nordstan

Moving Big Band är bandet med en stor repertoar och som spelat tillsammans i 40 år. De spelar storbandsjazz, swing, latin, ballader och pop.

Välkommen att lyssna på härlig musik söndag den 10 december 12.00-13.00.
Solist är Rebecka Bartolomé

Majornas Storband

Majornas storband spelar den 12/12 kl. 18:00-19:00!

Salongsorkestern med Ester Tátrai & Glenn Kjellberg

Salongsorkestern spelar och sjunger in Julen med klassiska julmelodier tillsammans med jazzsångerskan Ester Tátrai och operatenoren Glenn Kjellberg. Varmt välkomna kl. 18:00 -19:00

Fira Lucia i Nordstan

Den 13 december firar vi Lucia i Nordstan med flera fina uppträdanden:

12:30 | Utmarksskolans Luciakör

14:00 | Brunnsbo Musikklassers Gosskör

15:30 | Göteborgs Lucia med Hvitfeldtskas musikprogram årkurs 3, Göteborgs officiella Luciatrupp sedan 2017 och tradition att få ha dem på plats i Nordstan.

Välkommen!

Choir #1 från School of Gospel

Choir #1 från School of Gospel gästar Nordstan torsdag 14 dec. Kören School of Gospel är en Göteborgsbaserad gospelkör som består av ca 60 sångare och leds av Malin Abrahamsson. Årets konsert bjuder julstämning och gospelsväng.

Välkommen att lyssna på härlig gospelsång med inslag av jul kl.18.00-19.00!

Lilla sjungande julgranen med Brunnsbo Musikklasser

Starttider: 16:00 | 16:30 | 17:10 | 17:40

Lilla sjungande julgranen från Brunnsbo Musiklasser sjunger in julen i Nordstan.

Lilla sjungande granen är en succé sedan 2017 varit ute och spridit julstämning runt om i Göteborg. Med elever från Brunnsbo Musikklasser åk 4, 5 & 6.

Håll även utkik efter Nordstans Nisse som är ute med sin julvagn och bjuder besökare på glögg och godsaker!

 

Julsånger med Mölndals Kammarkör

Under december månad bjuder sångare ur prisbelönta Mölndals kammarkör på julglädje när de framför ny och traditionell julmusik i Nordstan! Mycket sångglädje utlovas med musik från traditionella carols till juliga visor från Disneys värld!

Mindre ensembles från Kammarkören kommer att dyka upp på olika platser runt om i Nordstan under dessa tider:

15 dec | 17:00-18:30
16 dec | 13:00-14:30
17 dec | 13:00-14:30

Göteborg Big Group, Göteborgarnas eget storband

den 15/12 kl 17:30-18:30 blir det ett riktigt gött sväng levereras av några av Göteborgs goaste musiker i Nordstan!

Göteborg Big Group (eller GBG som det förkortas) är det nygamla bandet som nyligen återuppstått ifrån de döda efter en tids dvala, då bandets medlemmar varit ute och sett sig om i världen. Nu är bandet tillbaka med full kraft och redo att ta över staden och landet med sitt riviga gung, otroliga sväng och enorma spelglädje.

Medlemmarna i bandet är en blandning västkustbor med sin passion för storbandsjazz, glädje och fika gemensamt. GBG spelar väldigt mycket olika musik, men huvudfokus ligger på den klassiska storbandsrepertoaren. I Nordstan bjuds det på en fartfylld julhälsning signerad några av jazzens riktiga giganter.

Eventet är gratis!

Julmarknad med ÖIS i Nordstan

Välkommen till ÖIS julmarknad med massor av julklappstips lördag den 17 december
kl.12-18.

 

Smokerings Big Band

kl 13:00-14:00 spelar Smokerings Big Band i nordstan med Maria Rylander och Dan Lind på sång! Välkomna!

Tusse gästar Nordstan

kl. 15:00 kommer Tusse med sitt band och spelar i Nordstan – Missa inte detta unika tillfälle!

Tusse slog igenom 2021 när han tog hem segern i Melodifestivalen och representerade Sverige i Eurovision Song Contest  i Rotterdam med låten ”Voices”. Det året släppte han även sin populära jullåt ”This is our christmas song”.

Eventet är gratis – Varmt välkomna!

Julmarknad med GAIS i Nordstan

Välkommen till en grön/svart julmarkand med GAIS och massor av julklappstips den 17 december 10-18!

Ansiktsmålning i Nordstan

Söndag 17/12 mellan kl. 12:00-14:00 är det gratis ansiktsmålning för alla barn!

Våra duktiga nissar tar emot er på jultorget och målar fina vintriga ansiktsmålningar – Välkomna!

 

Salongsorkestern med Ester Tátrai & Glenn Kjellberg

Salongsorkestern spelar och sjunger in julen med klassiska julmelodier tillsammans med jazzsångerskan Ester Tátrai och operatenoren Glenn Kjellberg.
Varmt välkomna kl. 18:00 -19:00

Öckerö Big Band

Välkommen till Nordstan och lyssna på härlig storbandsmusik med Öckerö Big Band, kl.18.00-19.00!

 

Julsånger med Mölndals Kammarkör

Under december månad bjuder sångare ur prisbelönta Mölndals kammarkör på julglädje när de framför ny och traditionell julmusik i Nordstan! Mycket sångglädje utlovas med musik från traditionella carols till juliga visor från Disneys värld!

Mindre ensembles från Kammarkören kommer att dyka upp på olika platser runt om i Nordstan under dessa tider:

19 dec | 17:00-18:30
20 dec | 17:00-18:30

Alexander Lövmark Trio – Christmas edition

Alexander Lövmark, har prisats som en av Sveriges kanske mest underhållande jazzartister. Den Stockholmsfödde sångaren vann år 2017 1:a pris i Montreux Jazz Voices Competition i Schweiz samt mottog Monica Zetterlundstipendiet år 2021. Ett kvitto på vart hans livslånga kärlek till musik och uppenbara begåvning har tagit honom.

Denna kväll har han med sig sin trio vilket betyder att ni, förutom Alexander själv på piano och sång, även får uppleva basisten Olli Rantala och trummisen Lars ”lade” Källfelt. Båda tillhör toppskiktet bland etablerade svenska musiker inom jazz och den afromusikaliska världen. Tillsammans utgör de en sammansvetsad trio med stark kemi och stor spelglädje!

Eventet är gratis!

Smoke Rings Sisters är tillbaka i Nordstan

Den 20/12 kl 17:30-18:30 återvänder succén från förra året med guldkorn ur den svenska och amerikanska julrepertoaren med swing, stämsång, nostalgi, värme och en nypa humor.

Eventet är gratis!

 

Dansbandstorsdag julspecial med Lucianoz och Date

Gör dig redo och dansa loss mitt i Nordstan torsdag den 21/12 kl.18.00-19.30, då vi firar av årets sista dansbandstorsdag med stjärnskottet Lucianoz och DATE.

Dansa och sjung med till dansbandsklassiker eller bara njut av musiken.

För dig som önskar att fylla på med extra energi finns ett brett utbud av caféer och restauranger i närheten.

Eventet är gratis. Varmt välkommen!

Alla tiders jul med Johanna Hjort

Den 22 dec återvänder ”Alla tiders” med Johanna Hjort på sång  kl.17.00-17.45 samt 18.00-18.45 för att sprida julstämning i Nordstan.

”Alla Tiders” är bandet som är kända för sina fängslande framträdanden och gnistrande gästsolister som tar publiken med på en resa genom olika musikstilar och känslor. I år är de glada över att ha den talangfulla Johanna Hjort med som deras framstående solist. Johanna Hjort är en erfaren och erkänd sångerska från Göteborg, känd för sina kraftfulla och känslosamma framträdanden. Hennes fascinerande röst tillför en extra dimension till ”Alla Tiders” redan spännande repertoar.

Alla Tiders består av: Micke Öijwall -Klaviatur/sång, Jonas Fagerson – Klaviatur/sång, Magnus Zetterkvist – Gitarr/sång, David Sveninszon – Trummor/sång & Krister Selander – Bas/sång

Eventet är gratis. Varmt välkommen!

 

Sofi & Vi bjuder på julmusik

SOFI & VI, denna skönsjungande trio bjuder på julstämning medan du handlar dina julklappar kl.12.00-13.00.

SOFI & VI är en trio bestående av Sofi Öijwall på sång, Wille Karlsson på gitarr och Jonathan Börjesson på slagverk/trummor. På sitt egna sätt tolkar de låtar som de tycker om – allt ifrån Monica Zetterlund och jazz till moderna radiohits och svensk pop.

Eventet är gratis!