Laddar

Öppettider idag
tisdag 10-20
Öppettider idag
tisdag 10-20

Event

Expoyta

Expofolder

Internationella funktions-rättsdagen i Nordstan

Den 3 december är det internationella funktionsrättsdagen. Dagen handlar om mänskliga rättigheter, full delaktighet och jämlika livsvillkor för personer med funktionsnedsättning.
Välkommen till Internationella funktionsrättsdagen. En heldag med funktionsrättsrörelsen i Nordstan!
Program för dagen

Fashion Dont´s in-stallation med GIL

Med en rad uppmärksammade kampanjer bakom sig, har GIL länge arbetat med att lyfta problem som personer med funktionsnedsättningar dagligen möter. I samarbete med en av Sveriges främsta stylister presenterar modevärldens underdogs installationen ”Fashion don’ts” i Nordstan. En installation som visar upp modevärldens fallgropar, stadens omoderna utformning och omgivningens dömande blickar. Läs gärna mer här

Schack-turnering mellan Närings-livet och Förorten i Göteborg

Fredagen 21:e februari samlas Göteborgs näringsliv i Nordstan för att spela parschack ihop med ungdomar från Göteborgs förorter. Om du är intresserad av att vara med kontakta oss på info@naringslivetmoterfororten.se. Välkommen!

14.00 -15.00 utmanar Göteborgs Juniorlandslagsman 16-årige Gustav Törngren publiken och Nordstans besökare i blixtschack.

15.00 – 18.00 sker parschacksturneringen, varje näringslivsrepresentant spelar i par med en ungdom från förorten.

Nordstads-svängen 2020 i Nordstan

Välkommen till en härlig dansdag med Nordstadssvängen. En dag blandad med bl.a. Mazurka, Schottis, Pariserpolka och Hambo.

God Morgon Göteborg-spinning med Team Rynkeby i Nordstan

Team Rynkeby-God Morgon är Europas största välgörenhetsprojekt på cykel.
Cyklisterna i Team Rynkeby har alla antagit utmaningen att i juli 2020 cykla till Paris med över 2100 andra cyklister och till förmån för Barncancerfonden.
Var med och cykla i 10-timmars spinningevent och samtidigt göra en livsviktig insats i kampen mot barncancer!
Välkommen på Spinning i Nordstan med Team Rynkeby 09:00–19:00.

Möt det sällsynta i Nordstan

Sällsynta diagnoser är inget ovanligt. Kunskapen om dem är däremot sällsynt.
Det finns fler än 6000 olika sällsynta diagnoser i världen och många av dessa
inte alla, finns i Sverige. Uppskattningen är att det finns cirka 30 miljoner invånare i Europa som har en sällsynt diagnos. Över hela världen uppmärksammas sällsynta diagnoser på Sällsynta dagen, i år på självaste skottårsdagen.
Välkommen att möt det sällsynta i Nordstan och ta del av en mängd spännande aktiviteter 10.00-16.00.
Läs gärna här för mer information

Flygutställning i Nordstan

Hela Sverige flyger-flygutställning i Nordstan med Västsvenska Flygklubbar. Välkommen att se ballongflyg, modellflyg, motorflyg, fallskärmshopp, skärmflyg mm.

SM Unga Bagare 2020

Tävlingen SM Unga Bagare arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer i samarbete med Ester Mosessons gymnasium och sponsorerna KåKå, Nord Mills och Sveba-Dahlén. Den 13 mars går finalen i Göteborg.

Välkommen att ta del av de tävlande unga bagarnas fantastiska bakverk i Nordstan.

Träffa pensionsexperter i Nordstan

Snacka pension med experter. Välkommen att träffa oss i Nordstan.
Fråga oss om din pension eller pension rent allmänt.

World Kidney Day uppmärksammas i Nordstan

Njurförbundet Västsverige och Sahlgrenska Universitetssjukhuset är på plats mellan 10.00-17.00 i Nordstan för att uppmärksamma World Kidney Day.

LL DANCE STUDIO mello-dansar i Nordstan

LL DANCE STUDIO har sedan starten 2008 kampanjat ”VI GILLAR OLIKA” och fokuserat hårt på människors lika värde och gemenskap. Lördag 14 mars bjuder de på showdans med temat Mellovinnare genom tiderna.

UF mässa i Nordstan

Ung Företagsamhet finns över hela Sverige, från norr till söder. Under två dagar ställer unga företagare ut i Nordstan. Välkommen på mässa med Ung Företagsamhet i Göteborg.

Trädgårds-utställning med Kålltorp

Välkommen till Kålltorps handelsträdgård i Nordstan. Vi ställer ut 22 mars till 4 april. Prata trädgård, buskar, perenner, krukväxter, snittblommor, verktyg, fröer m.m. med oss.

Slow Fashion i Nordstan

Välkommen till Slow Fashion ett modeevent med hållbarhetstema.
Under två dagar bjuder vi på paneldebatter, modevisning, kläduthyrning, second hand försäljning med mera. Mer info kommer inom kort!

Aron Promnitz uppträder i Nordstan

27 mars 18.00 uppträder Aron Promnitz i Nordstan. Aron har under 2019 medverkat i olika TV tävlingar och festivaler, uppträtt med Robert Wells samt vunnit flera fina priser både i Sverige och utomlands. 2019 släppte han singeln Revival

Stampede Parcour i Nordstan

Testa på Parcour/Freerunning tillsammans med Stampede i Nordstan.
Parcour är en disciplin och sport där man på ett snabbt och effektiv sätt tar sig förbi hinder, både fysiska och psykiska med endast kroppen och sinnet som hjälpmedel. Sporten innehåller flertalet rörelser, enkla och avancerade. Var med, prova på, tävla, umgås och ha kul.

Lollo & Bernie kommer till Nordstan

Träffa Lollo och Bernie i Nordstan lördag 18 april.
Det blir Meet & Greet samt Minidisco.
Mer information om tid kommer inom kort

Vetenskaps-festivalen 2020 i Nordstan

Vetenskapsfestivalen är en mötesplats för bl.a. kunskap och inspiration. Årets tema är rörelse och Nordstan är en av arenorna under vetenskapsfestivaldagarna. Välkommen!

Majblomma 2020

Årets Majblomman 2020 är brandgul och rosa med ett stänk av gult i mitten. Färger som sticker ut för barnens rättigheter.
23 april kl.12.00 är det premiär för årets Majblomma, skapad av
12-åriga Elin Eisele.
Majblomman delar ut bidrag såsom fritidsaktiviteter, glasögon, en cykel eller vinterkläder till barn och unga t.o.m. 18-årsdagen. Stöd Majblomman och köp gärna din blomma i Nordstan.

Blodomloppet 2020 i Nordstan

Blodomloppet är folkfesten som lockar tusentals deltagare till natursköna Slottsskogen. 5 eller 10 km för löpning eller för promenad. Alla är välkomna och alla kan vara med!
Din nummerlapp och t-shirt hämtar du i Nordstan. Välkommen!