Laddar

Öppettider idag
lördag -
Öppettider idag
lördag -

Event

Expoyta

Expofolder

Dinosauriebesök i Nordstan

I november intar Dinosaurierna Scandinavium men redan nu på lördag kan du träffa en Dinosaurie i Nordstan. Då får vi besök av en baby T-Rex. Välkommen!

Frälsningsarmén gästar Nordstan

Välkommen till Frälsningsarmén i Göteborg i Nordstan. Det blir sång och musik, dagens soppa, Fifa turnering i miniformat och barnaktiviteter under fredag och lördag.

Dagens soppa serveras 12.00 av kända Göteborgskockar:
Onsdag Pelle Danielsson
Torsdag Gunnar Malm
Fredag Håkan Thörnström
Lördag Ulf Wagner

Dagens förebild presenteras varje dag 12.30

Fredagen 18/1 ca 17.00 fotbollsturnering. 2-mannalag spelar på  uppblåsbar fotbollsplan.
https://www.fralsningsarmen.se/barn-och-ungdom/verksamheter/verksamhet/ffa–football-for-all/

Kylskåpsradion, ett socialt medieprojekt är på plats onsdag-söndag.
Gabriel och dockan Åsskar pratar om livet, intervjuer med intressanta personer, mm.

Göteborg Film Festival-Gratis filmkalas på Biograf Nordstan

Göteborg Film Festival är den största filmfestivalen i Norden och Sveriges äldsta och mest anrika filmbolag SF Studios fyller 100 år! Det firar Göteborg Film Festival med att bygga upp en pop-up biograf mitt i Nordstan. Där kommer ett härligt urval av födelsedagsbarnet SF Studios mest älskade filmer att visas. Det blir lunchbio, kvällsbio och filmfavoriter både för stora och små. Slå dig ner i biosalongen och njut av gratis film mitt i Nordstan.  Välkommen till Biograf Nordstan!

Några av de svenska filmklassiker som kommer att visas är Ronja Rövardotter, Bröderna Lejonhjärta, Mannen på taket, Sjunde Himlen, Intermezzo m.fl.

 

Bolibompa-draken och Radio-apan kommer till Nordstan

Tillsammans med Bolibompadraken och Radioapan blir det välkomstfest 11.00-15.30 i Nordstan. Mer info kommer inom kort!

Nordstads-svängen 2019 i Nordstan

Välkommen till en härlig dansdag med Nordstadsvängen. En dag blandad med bl.a. Mazurka, Schottis, Pariserpolka och Hambo.

Stadsbyggnads-kontoret i Nordstan

Under februari besöker Stadsbyggnadskontoret alla tio stadsdelar i Göteborg. Välkomna att träffa oss i Nordstan och ta del av stadens långsiktiga planering för mark och vatten.

 

SM Unga Bagare 2019

SM Unga Bagar har blivet en tradition och ett uppskattat evenemang.
Tävlingen arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer i samarbete med Ester Mosessons gymnasium och sponsorerna KåKå, Nord Mills och Sveba-Dahlén. Den 13 mars går finalen i Göteborg.
Välkommen att ta del av de tävlande unga bagarnas fantastiska bakverk i Nordstan.

 

Vetenskaps-festivalen 2019

Vetenskapsfestivalen 2019 handlar om det som händer i vår hjärna när vi tänker, det osynliga men magiska som sker, bitarna som pusslas ihop, dörrarna som öppnas, insikterna som kommer, känslan av jaget. Nordstan är en av de platser där det kommer vara olika workshops, seminarier mm.
2019-års tema: En svindlande tanke,  teknikens betydelse för människans utveckling,

Påsklov med Stampede Parcour i Nordstan

Fira påsklov tillsammans med Stampede och testa på Parcour/Freerunning i Nordstan. Parcour är en disciplin och sport som går ut på att på det snabbaste och mest effektivaste sättet som möjligt ta sig förbi hinder, fysiska så väl som psykiska, med endast kroppen och sinnet som hjälpmedel. Sporten innehåller flertalet rörelser, både enkla avancerade. Var med och prova på, tävla, umgås och ha kul.

Blodomloppet i Nordstan

Blodomloppet är folkfesten som lockar tusentals deltagare till natursköna Slottsskogen. 5 eller 10 km för löpning eller för promenad. Alla kan vara med!
Din nummerlapp och t-shirt hämtar du i Nordstan. Välkommen!

West Prides infocenter i Nordstan

West Pride är en konst- och kulturfestival som skapar trygga mötesplatser för hbtq-personer. Festivalen är gratis för besökare. Den 7 juni öppnar West Prides infocenter i Nordstan.