Laddar

Öppettider idag
lördag 10-17
Öppettider idag
lördag 10-17

Nordstan följer myndigheternas rekommendationer och beslut gällande coronaviruset.

Läs mer här

Länge leve
dina val

Länge leve
dina val

Länge leve dina val – lär dig skapa en mer hållbar livsstil

Vill du också leva hållbart – men vet inte hur du ska börja? I Studio Nordstan gör vi det lättare att handla rätt. I tre program med tema hållbart mode och hållbart hem intervjuar hållbarhetsexperten Maria Lagerman flera intressanta gäster som ger dig inspiration till hur du kan njuta av kläder och inredning på ett mer långsiktigt sätt.
Välkommen till Studio Nordstan!

Program 1: 24 mars
Program 2: 25 mars
Program 3: 30 mars

Programledare: Maria Lagerman

Programledare: Maria Lagerman

Studio Nordstans programledare, Maria Lagerman, har lång erfarenhet av hållbarhetsfrågor. Dels under flera år som verksamhetschef för Stockholms Stadsmissions hållbara mode- och designmärke, Remake. Men också inom det egna bolaget – C/O Circles – som tar fram koncept och affärsutvecklande insatser för en hållbar omställning, med fokus på mode och hållbar konsumtion. Dessutom har hon varit med och utvecklat en kostnadsfri inspirationskurs som ges just nu för handeln av mode och skor – för hållbara kretslopp i allt från produktion till konsumtion.

– Jag drivs av potentialen i hållbar förändring! Gillar att hitta synergier där olika aktörer kan samarbeta och ser möjligheterna i att agera tillsammans. I Studio Nordstans programserie vill vi lyfta och inspirera till att konsumera och använda mode och heminredning på mer hållbara sätt. Vi ska få ta del av hur olika företag och andra aktörer arbetar med hållbarhet idag, vilka utmaningar som finns, vilka ambitioner de har framåt och hur jag som konsument kan ta mig fram genom de olika alternativen. Målet är att ge inspiration till ett mer hållbart sätt att agera när det gäller mode och heminredning. Och det finns inte bara ett rätt svar, utan en palett av möjligheter. Tillsammans behöver vi hjälpas åt att sänka tröskeln och göra hållbara alternativ tillgängliga för alla, säger Maria.

Program 1: Slow Fashion   – start 24 mars 

Program 1: Slow Fashion – start 24 mars 

Gäster: 
- Naturvårdsverket
- KappAhl
- Streamateria
- Nudie
- Nordstans Personal Shopper

Program 2: Slow Fashion   – start 25 mars

Program 2: Slow Fashion – start 25 mars

Gäster:
- Science Park Borås
- Lindex
- Myrorna
- Björk & Frihet
- Erikshjälpen
- F/ACT
- Åhléns Personal Shopper

Program 3: Ett hållbart hem – start 30 mars

Program 3: Ett hållbart hem – start 30 mars

Gäster:
- Maria Soxbo
- Stadsmissionen Göteborg
- Indiska

Sandra Roos och Maja Olsbo

Sandra Roos och Maja Olsbo

Genom medveten design och kunskapsdelning vill KappAhl se till att göra det lättare för oss konsumenter att låta kläderna få ett långt liv. Här berättar KappAhls Sandra Roos och Maja Olsbo om barnkollektionerna Minories och Newbie Rescued – samt om återanvända material och om hur man bäst tar hand om sina kläder.

Studio Nordstan: 24 mars

Erik Lindvall

Erik Lindvall

Erik Lindvall på Streamateria bjuder här på insikter om klädproduktion med utgångspunkt i zero waste och framtida möjligheter att använda komposterbara plagg. Huvudfrågan är – kan vi förändra vårt sätt att förhålla oss till våra kläder?

Studio Nordstan: 24 mars

Eliina Brinkberg

Eliina Brinkberg

I detta samtal ger Eliina Brinkberg svar på hur det är möjligt att tillverka mer hållbara jeans och hur viktig storyn bakom våra kläder är. Det blir även fokus på
RE-USE, för här kan vi köpa våra Nudie-favoriter second hand! Förutom detta handlar samtalet också om vikten av att producera kläder av hög kvalitet, så att vi kan laga dem på ett bra sätt, att de kan slitas med stil och användas under en lång tid av fler människor.

Studio Nordstan: 24 mars

Marie Farah Fioriniello

Marie Farah Fioriniello

När vi ska förändra våra vanor eller pröva nytt, då är inspiration en viktig faktor. Ibland kan vi också behöva ta hjälp för att hitta ett mer hållbart sätt att använda, kombinera och aktivera våra plagg. Nordstans personal shopper Marie Farah Fioriniello ger här inspirerande tips på hur vi kan styla plagg i flera olika kombinationer.

Studio Nordstan: 24 mars

Rebecca Uggla

Rebecca Uggla

Rebecca Uggla från Naturvårdsverket kommer ge både djupare insikter om vad en hållbar textilkonsumtion kan vara och inspirera till enkla och roliga lösningar för att vi ska kunna njuta av mode på ett mer hållbart sätt! Den viktigaste åtgärden för en mer hållbar textilkonsumtion är att använda och vårda det som redan finns. Rebecca delar med sig av vad vi alla kan bidra med för en hållbar förändring!

Studio Nordstan: 24 mars

Adrian Zethraeus

Adrian Zethraeus

Adrian Zethraeus på Science Park Borås pratar om modebranschens möjligheter att – med gemensam målsättning och aktiva handlingar – förändra modeindustrin, skapa ett mer hållbart erbjudande och möta framtidens hållbara konsumenter genom cirkulära produkter och tjänster.

Studio Nordstan: 25 mars

Åsa Blomberg, Gesica Tawakkoli Gunmalm & Karin Staberg

Åsa Blomberg, Gesica Tawakkoli Gunmalm & Karin Staberg

Det mest hållbara vi kan göra är att använda det vi redan har, både sett till det vi har i våra garderober och genom att cirkulera plagg mellan oss. Hur ska vi få fler att förlänga livet på sina kläder och inspireras till att uppdatera sin stil genom second hand? Om detta handlar samtalet med de tre second hand-experterna Åsa Blomberg (Myrorna), Gesica Tawakkoli Gunmalm (Björk & Frihet) och Karin Staberg (Erikshjälpen).

Studio Nordstan: 25 mars

Sofia Rönnkvist & Gudrun Bonér

Sofia Rönnkvist & Gudrun Bonér

För ca 7 månader gav sig 60 modeälskande individer ut på en resa som innebar köpstopp, garderobsaktivering, lära sig lagning och vårdande av sina kläder, testa remake samt flera nya utmaningar i hur man förhåller sig till sitt mode och sin garderob. Hur har deras alternativa modeäventyr varit? Det berättar F/ACTs Sofia Rönnkvist och Gudrun Bonér mer om.

Studio Nordstan: 25 mars

Sofie Lehner

Sofie Lehner

När det gäller en hållbar garderob och långsiktiga plagg så är smaken individuell. Det handlar om vad just du gillar och trivs i. Här pratar vi olika typ av modeller, material och funktioner med Sofie Lehner som är personal shopper på Åhléns. Det blir nyttiga tips på hur man kan tänka och vilka frågor man kan ställa sig själv när man vill skapa en mer hållbar garderob.

Studio Nordstan: 25 mars

Annette Tenstam & Therese Jörgensen

Annette Tenstam & Therese Jörgensen

Lindex vill bidra till en hållbar livsstil av mode för kvinnor och barn med målsättningen att stärka kvinnor i allt de gör. Det gäller såväl bäraren av plaggen som kvinnorna inom produktionen. Lindex vill också främja att vi noga väljer våra köp, älskar det vi har – där alla plagg är anpassade till ett långlivat och cirkulärt liv. Vad detta innebär, det kommer Lindex Annette Tenstam och Therese Jörgensen berätta mer om.

Studio Nordstan: 25 mars

Linus Bergström

Linus Bergström

Göteborgs Stadsmission bidrar till ökad återanvändning och ökat återbruk genom att erbjuda flera olika sätt att förnya sitt hem. Här kan du ta del av den förändring second-handbranschen gått igenom de senaste 20 åren, vilka klassiska prylar som vi gärna återanvänder och vilken typ av prylar som det finns stor potential i att återanvända mer än vi gör idag. Gäst är stadsmissionens Linus Bergström som även bjuder på inspirerande inredningstips

Studio Nordstan: 30 mars

Maria Soxbo

Maria Soxbo

Här möter vi journalisten och designälskaren Maria Soxbo, som både bloggar och opinionsbildar om hållbarhet och om balans i livet. Hon är en av grundarna av Klimatklubben och Maria delar med sig av sina tankar om att inreda hemmet hållbart och om hur vi svenskar faktiskt idag agerar vid våra inredningsköp. Det blir med andra ord många bra råd om hur vi kan tänka när vi vill förnya oss.

Studio Nordstan: 30 mars

Sofie Thorsell

Sofie Thorsell

Flera av oss längtar nu till en tid med grillning i trädgård och på uteplats. Sofie Thorsell på Åhléns visar ett urval av hållbara alternativ när det nu ska till att dukas upp! Vi kommer få se produkter i både textil och trä.

Studio Nordstan: 30 mars

Pernilla Karlsson

Pernilla Karlsson

Med hjälp av Indiskas Pernilla Karlsson samtalas det här om vilka textilier och ljus som ger en härliga känsla hemma – men fokus ligger också på varför just dessa produkter är ett mer hållbart alternativ att välja. Pernilla pratar också om vikten av att agera medvetet när vi producerar och konsumerar inredning och om hur Indiska ska bidra till en ökad hållbarhet.

Studio Nordstan: 30 mars